Cum sa alegi o rochie de mireasa pentru tipul tau de corp

Cum să alegi o rochie de mireasă pentru tipul tău de corp

Cu atât de multe stiluri disponibile mireselor, alegerea și chiar și probatul unei rochii de mireasă poate fi copleșitoare! Din fericire, selectarea unui stil care îți complimentează forma te poate ajuta să îți restrângi alegerile și să alegi ceva în care vei arăta uimitor. Există multe stiluri măgulitoare disponibile pentru tipul tău de corp, fie că ești plinuță, subțire, cu pieptul plat, scundă sau înaltă. Înceacă stiluri de rochii care au șanse mai mare să se potrivească cu cele mai bune caracteristici ale tale și caută detalii în plus pentru a obține cel mai măgulitor aspect posibil.

Complimentează-ți talia, șoldurile și coapsele

Selectează o siluetă care conturează curbele dacă dorești să le afișezi. O rochie care se încadrează sub bustul tău și care se mulează pe talie, șolduri și coapse, le va scoate în evidență.

Rochie de mireasa Sirena Sexy Clepsidra

Dacă ai o formă de clepsidră și ai dori o rochie care să te facă să pari și să te simți sexy, aceasta ar putea fi o opțiune excelentă pentru tine. Câteva stiluri de rochii care te pot ajuta să obții un aspect mai curbat sunt:

Optează pentru o talie înaltă și o fustă lungă și liberă, pentru a deghiza o talie completă.

Dacă ai o formă de „măr” sau dacă dorești doar ascunzi burtica, atunci caută rochii care se mulează în partea cea mai îngustă a taliei tale și apoi se lărgește peste restul burticii, șoldurilor și coapselor. Evitați orice lucru cu falduri în jurul taliei, deoarece acest lucru îți poate face burta să pară mai mare. Câteva opțiuni pot fi:

  • A-line
  • Teacă
  • Empire
  • Rochie de bal

Încearcă cu o fustă în linie A pentru a deghiza șoldurile și coapsele mai late.

Rochie de mireasa linie A pentru a deghiza soldurile si coapsele mai late

Dacă nu ești sigură ce s-ar potrivi cel mai bine pentru corpul tău, încearcă câteva rochii A-line. O rochie A-line este o opțiune măgulitoare pentru orice tip de corp. Aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă ai formă de ”pară”, ceea ce înseamnă că îți porți cea mai mare parte din greutate în șolduri și coapse.

Caută o rochie cu elemente în diagonală dacă ai formă de ”pară”.

Acest stil este o altă opțiune excelentă pentru a atrage atenția de la șoldurile și coapsele mai evidente. Caută rochii cu detalii încorporate, cum ar fi o țesătură drapată pe o parte a fustei.

S-ar putea să vă placă și acest stil dacă doriți o rochie grecească asemănătoare unei zeițe. Drapajul asigură acest efect.

Evită rochiile stil trompetă și sirenă dacă ai corpul în formă de ”măr”.

Aceste stiluri conice sunt mulate pe talie, șolduri și coapse, și apoi se lărgesc în jurul genunchilor. Ele pun accent pe fiecare curbă, astfel încât talia ta va părea mai mare într-o rochie de acest stil. Evită aceste tipuri de rochii dacă burtica ta te definește.

Încearcă o rochie care se strânge pe talie dacă ai o siluetă dreaptă.

Orice rochie care va fi mulată în jurul taliei este o opțiune excelentă pentru siluete mai drepte. Aceste tipuri de rochii te vor ajuta să subliniezi curbele pe care le ai și să creeze iluzia mai multor curbe. Câteva stiluri de rochii de încercat daca ai o siluetă dreaptă și subțire sunt:

  • Rochie de bal
  • Talie picată
  • Sirenă
  • Trompetă